Help! Mijn soapbar is bijna op! - Bobba Bars

Help! Mijn soapbar is bijna op!

Door Aldwin Boer op Apr 26, 2023

Het voelt zo satisfying, de eerste wasbeurt met een nieuwe soapbar. Na verloop van tijd wordt je soapbar steeds dunner en op een gegeven moment is wordt het minder prettig om deze in je hand te houden. 

Uiteindelijk houdt je altijd een klein stukje over. Hoe haal je het maximale uit je soapbar? Daar staan we in deze blog bij stil. 

Verlengen van de levensduur

Allereerst wil ik graag wat aandacht besteden aan het verlengen van de levensduur van je soapbar. Je wilt het moment waarop de soapbar dun wordt natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen. 
Daarom is het belangrijk om de soapbar na gebruik goed te laten drogen. Hierbij is de luchtcirculatie rond de soapbar erg belangrijk. Hier kun je een zeepbakje voor gebruiken. We hebben in ons assortiment een zeepbakje van hout (gemaakt door een lokale sociale werkplaats) of een handgemaakt keramieken zeepbakje

Gebruik je tijdens het wassen een zeepzakje? Je soapbar gaat langer mee als je deze na gebruik uit het zeepzakje haalt en deze beide separaat goed laat drogen. 

Mijn soapbar is bijna op! 

Maar wat moet ik doen als mijn soapbar dan echt bijna op is? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je soapbar tot het einde op te kunnen gebruiken. Hieronder bespreek ik vier manieren die je helpen om het maximale uit je soapbar te halen.

Washandje

Heb je een klein stukje zeep over? Je kunt dit stukje zeep over een nat washandje halen tot het gaat schuimen en vervolgens het washandje gebruiken om jouw hond mee in te zepen. De meeste honden vinden dit ook nog eens heel lekker, dus win-win! 

Vastplakken

Je kunt je kleine soapbar ook aan een nieuwe soapbar laten plakken. Dit werkt vooral goed als je liever geen zeepzakje gebruikt. 

Laat zowel de oude als nieuwe soapbar nat worden, bijvoorbeeld door ze op een doucherekje te leggen terwijl je zelf gaat douchen. Even natmaken onder de kraan kan ook, maar let wel op dat ze écht goed plakken. Leg de soapbars vervolgens op elkaar en laat deze gezamenlijk opdrogen. Zo maak je van jouw maxi & mini weer een hele soapbar! 

Zeepzakje to the rescue

Voor de twee andere methodes, maak ik gebruik van het zeepzakje

Manier drie is heel simpel: doe je oude en nieuwe soapbar samen in het zeepzakje et voila! De nieuwe soapbar zorgt voor het behoud van stevigheid, zo knijp je de soapbar niet fijn als deze flinterdun wordt. Zeep je hond in met de kant waar de oude soapbar zit & je zult zien dat je deze bijna helemaal op kunt gebruiken. Haal na gebruik de nieuwe soapbar uit het zeepzakje, de oude kun je in het zeepzakje laten drogen. Hierdoor gaat deze wel sneller op, maar waarschijnlijk zal deze makkelijk breken bij het uit het zeepzakje halen. 

De laatste manier om het meest optimale uit je soapbars te halen, is om een soap scrap zakje te maken. Verzamel alle uiteindes bij elkaar in een zeepzakje, eventueel kun je deze aanvullen met bijvoorbeeld samples of met verschillende geuren soapbars door elkaar. Zitten er een aantal grote(re) stukken zeep tussen? Je kunt deze gemakkelijk raspen (om koekjes te rapsen en zeep, iykyk) en door elkaar mengen. Je zult zien dat een vol zeepzakje met kleine stukjes alsnog heel geschikt is om mee te wassen! Het makkelijkste is om deze in een goed geventileerde omgeving te laten drogen, of om deze na gebruik even buiten aan een waslijn te hangen. Zo kan de zeep na gebruik zo goed mogelijk drogen en heb je voldoende zeep voor de volgende wasbeurten!

Anti-waste

Zo zie je, het is echt mogelijk om een soapbar helemaal op te gebruiken. Uiteraard gelden deze tips niet alleen voor onze hondenzeep, maar ook voor alle soapbars die je mogelijk gebruikt. Het argument dat je bij soapbars alsnog veel verspilling hebt, is hopelijk bij dezen dan ook weerlegd.

Benieuwd naar onze soapbars? Klik hier voor de webshop!

 

Laat een opmerking achter