Veelgestelde Vragen

Heb je een vraag? Misschien hebben wij wel al he antwoord voor je beschreven. Zo niet, neem dan contact met ons op!

Hoe vaak mag je een hond wassen? Deze vraag wordt online erg uiteenlopend beantwoord. Hoe vaak je je hond moet wassen ligt heel erg aan het type vacht van jouw hond. Je hond regelmatig wassen kan geen kwaad, mits je de juiste hondenshampoo gebruikt. Met onze soapbars kun je jouw hond met een gerust hart wassen, omdat deze minder agressief werken dan de meeste reguliere hondenshampoos.

Sommige vachten, bijvoorbeeld krulvachten zoals die van labradoodles, moeten juist regelmatig in bad. Bij dit soort vachten is het echt een belangrijke stap in de vachtverzorging. 

Wil je hier meer over weten? We hebben hier ook een interessante blog over geschreven. Deze kun je hier lezen.

Mijn hond stinkt en heeft jeuk – oei, dat klinkt heel vervelend! Mocht dit enige tijd aanhouden
en ook na het wassen het geval blijven, dan kan het zijn dat jouw hond last heeft van een huidaandoening. Jeuk en stank kunnen heel veel verschillende oorzaken hebben, je doet er goed aan om eerst de oorzaak van het probleem te onderzoeken. Hiervoor kun je het beste contact opnemen met je dierenarts.

Een goede hondenshampoo kan de jeuk tijdelijk verlichten, omdat het de huid tijdelijk kan kalmeren. Echter, de zolang de oorzaak van de jeuk en geur niet bekend is en verholpen wordt, is de kans erg groot dat de jeuk en geur helaas terug zal komen.

Onze soapbars bestaan uit verzeepte olijfolie en verzeepte BIO kokosolie. Deze combinatie zorgt voor een reinigende en verzorgende hondenshampoo. De hondenshampoo krijgt zijn geur door het gebruik van essentiële oliën. In onze Limited Editions is soms geurolie of een kleur toegevoegd. Deze kleur is altijd van natuurlijke oorsprong. Elk ingrediënt heeft in ieder geval een toegevoegde waarde voor de hondenvacht of -huid.

We gebruiken uit milieuoverweging geen palmolie. Ook zul je nooit parfum tegenkomen in onze producten.

Onze hondenzeep is vegan en is handgemaakt. We maken onze hondenshampoo aan huis, we hebben hier een speciale plek voor ingericht, zodat we de kwaliteit van de producten optimaal kunnen bewaken.

Je hond eerst wassen of kammen, wat is beter voor de hond? Over het algemeen, kun je het beste je hond eerst grondig borstelen en daarna wassen. Zo was je ook het vuil weg dat door het borstelen los is gekomen. Ook haal je hiermee een groot deel van de losse haren alvast uit de vacht. Wanneer je hond eventueel klitten heeft, heb je deze al los kunnen borstelen. Het loshalen van klitten is een stuk lastiger wanneer de vacht nat is. Een vacht met klitten kan heel vervelend zijn voor de hond.

Wanneer mag je een puppy wassen en mag je een puppy wassen? De eerste weken hoef je een puppy niet te wassen, zeker niet als je puppy nog bij zijn of haar moeder is.

Puppy’s leren de wereld nog kennen en zijn daarbij echte ontdekkingsreizigers. Het is daarom heel erg goed voor te stellen dat je pup regelmatig lekker vies is. Ook is je puppy meestal nog niet direct zindelijk, dus we kunnen ons heel er goed voorstellen dat je je pup af en toe even schoon wilt maken.

Je kunt je puppy na 8 weken veilig wassen met een geschikte hondenshampoo, maar het advies is om dit nog niet al te vaak te doen. Voor puppy’s is het erg belangrijk dat je geduldig blijft tijdens het wassen en ze een goede ervaring meegeeft. Hier heb je de rest van het leven van jouw hond plezier van.

Andere vragen voor ons?

Neem hier contact met ons op!