Hoe vaak moet je je hond wassen? - Bobba Bars

Hoe vaak moet je je hond wassen?

Door Aldwin Boer op Apr 12, 2023

Laten we voorop stellen dat het wassen van je hond niet altijd nodig is. Tevens zijn er geen vaste richtlijnen over het wassen van je hond. Hieronder lees je meer informatie over wanneer het wassen van jouw hond een goed idee kan zijn. 

Factoren

Het is belangrijk om te kijken naar het type vacht van jouw hond. Een labradoodle heeft bijvoorbeeld een andere vachtverzorging nodig en daarmee ook een ander waspatroon dan een viszla. 

Wanneer jouw hond heeft liggen rollen in iets ondefinieerbaars of is hij bijvoorbeeld in een baggersloot gesprongen, dan kan ik mij voorstellen dat je niet te lang wilt wachten met het wassen van jouw hond. Het is daarom raadzaam om ervoor te zorgen dat je altijd een product in huis hebt waar je jouw hond weer mee naar roosjes kunt laten ruiken.

Welke producten?

Welke producten je gebruikt, maakt een wereld van verschil. Gebruik je een agressieve shampoo of gebruik je een hogere dosering dan wordt geadviseerd? Hiermee kun je de huid van jouw hond beschadigen of een droge huid veroorzaken. Dit kan op zijn beurt weer jeuk veroorzaken, iets wat je jouw grote vriend waarschijnlijk liever niet aandoet. Geef de huid van jouw hond daarna echt even de tijd om bij te komen en stap liever over naar een hondvriendelijker alternatief. Aan te raden valt om jouw hond te wassen wanneer dit echt nodig is en met een hondenzeep. 

Tip: Heeft jouw hond een gevoelige huid? Onze Bobba Bar Chamomile is waarschijnlijk een hele goede optie voor jouw hond! 

Disclaimer!

Uiteraard kan er altijd een medische reden zijn om van bovenstaand advies af te wijken. Raadpleeg in dat geval jouw dierenarts en volg het advies van jouw dierenarts altijd op in plaats van een generiek online advies. 

Hondenzeep

Naast een reinigende werking, heeft onze hondenzeep ook een verzorgende werking. De samenstelling van onze soapbars is afgestemd op de hondenhuid en -vacht, waardoor je een bewuste keuze maakt voor goede hondenverzorging. Neem hier een kijkje in de webshop! 

Laat een opmerking achter