Welke hondenshampoo bij jeuk? - Bobba Bars

Welke hondenshampoo bij jeuk?

Door Aldwin Boer op Mar 18, 2023

Van deze zoekterm kreeg ik zelf een beetje jeuk haha! Mocht je de blog over de voordelen van hondenzeep hebben gelezen, dan ga ik misschien wat in herhaling vallen, maar mocht je hond last hebben van jeuk, dan leg ik je graag uit waarom soapbars zo’n goede keuze kunnen zijn.

Allereerst is het belangrijk om te benadrukken dat jeuk bij honden veel verschillende oorzaken kan hebben. Het is sowieso raadzaam om de reden van de jeuk te achterhalen. Jeuk kan een uiting zijn van een onderliggend probleem en de redenen waarom jouw hond jeuk heeft, kunnen erg uiteenlopen. Zo kunnen honden overmatig gaan krabben van stress (dit wil echter niet zeggen dat ze jeuk hebben), kunnen ze last hebben van vlooien, maar bijvoorbeeld ook een teken zijn voor een allergie. Zo zijn er nog meer redenen voor jeuk, maar daarvoor ben je niet hier. Moraal van het verhaal: heeft jouw hond jeuk, onderzoek alsjeblieft de oorzaak zodat je het probleem volledig kunt verhelpen.

Er zijn heel veel hondenshampoos die claimen dat ze de oplossing kunnen bieden tegen jeuk. Echter, als jouw hond bijvoorbeeld last heeft van eczeem of een droge huid, dan kan een shampoo (ook een anti-jeuk shampoo) alsnog een minder goede keuze zijn dan een natuurlijke hondenzeep. Dit heeft te maken met de verzorgende werking van hondenzeep. 

In het kort even het verschil tussen natuurlijke hondenzeep en hondenshampoo: hondenzeep is gemaakt op basis van natuurlijke oliën en bevat geen additieven. Shampoo bevat veel verschillende bestanddelen en deze zijn (meestal) niet van natuurlijke oorsprong.
Natuurlijke zeep bevat glycerine, wat haast een wondermiddel voor de huid te noemen is.  Het helpt namelijk om de huid te hydrateren en het vasthouden van vocht. Eigenlijk iedere hondenhuid heeft hier baat bij, waardoor dit verlichting kan bieden voor een hond met jeuk.

Maar welke soapbar kies je dan het beste bij jeuk? Onze Bobba Bar Kamille bevat kamille maceraat (olijfolie die minimaal een maand heeft geweekt in kamille, zodat alle eigenschappen van de kamille zijn opgenomen door de olijfolie). Voor honden met jeuk, adviseren wij om deze bar uit te proberen. De meeste viervoeters hebben hier baat bij gehad, dus we hopen dat het jouw hond ook verlichting kan bieden!

Is het gebruik van conditioner nog nodig na gebruik van de soapbar?

Linda | May 16, 2023

Laat een opmerking achter