Kan je een hond met gewone shampoo wassen? - Bobba Bars

Kan je een hond met gewone shampoo wassen?

Door Aldwin Boer op Mar 24, 2023

De meeste hondeneigenaren hebben vast wel eens gedacht: kan je een hond met gewone shampoo wassen? Waarom bestaat er eigenlijk hondenshampoo (of hondenzeep in ons geval) en waarom kan ik niet gewoon mijn eigen shampoo gebruiken?


Er is een reden waarom hondenshampoo bestaat. Jouw hond heeft een andere vacht dan jijzelf, de vetlaag op de huid van jouw hond heeft een andere functie en daar komt bij dat jullie beide waarschijnlijk een andere geur als prettig ervaren.


Waarom was je je hond? Waarschijnlijk om je hond lekker schoon en fris te krijgen. Als dit het enige doel was, dan zou je in principe van alles kunnen gebruiken. Maar, wil je jouw hond een fijne ervaring geven, wil je de huid en vacht van jouw hond ook verzorgen, wil je een geur die ook aangenaam is voor jouw hond, dan kun je het beste kiezen voor een hondenzeep (anders dan een hondenshampoo!) omdat deze hier speciaal voor ontwikkeld zijn. Onze soapbars zijn speciaal samengesteld voor de hondenhuid en -vacht, dus altijd een goede keuze! Neem ook zeker even een kijkje in de webshop, hier vind je onze soapbars terug.

Loop ik risico als ik een verkeerde shampoo gebruik voor mijn hond?

Het gebruik van een shampoo die niet geschikt is, kan helaas ook schade aanrichten aan de huid van jouw hond. Zo kan deze bijvoorbeeld uitdrogen of beschadigen. Je hond kan hier bijvoorbeeld jeuk of schilfers van krijgen. 

Laat een opmerking achter