Wat is natuurlijke hondenzeep? - Bobba Bars

Wat is natuurlijke hondenzeep?

Door Aldwin Boer op Mar 29, 2023

In een eerdere blog hebben we het er al even over gehad: natuurlijke zeep. Wat maakt zeep natuurlijk en wat is natuurlijke hondenzeep?

We spreken van natuurlijke (honden)zeep als de zeep is gemaakt middels de ‘cold process’ methode. De wat? Er zijn verschillende manieren om zeep te maken, maar daar zullen we voor nu even niet verder op in gaan. Mocht je dit interessant vinden, laat het dan zeker weten, misschien ga ik er een andere keer dieper op in!

Goed, natuurlijke hondenzeep dus. Middels de ‘cold process’ methode. Check. De cold process methode houdt in, dat olie, boter of vetten worden verzeept door middel van een chemische reactie. Dat klinkt misschien tegennatuurlijk, maar uiteindelijk houdt dit in dat de moleculen van olie een nieuw molecuul vormen, dat we zeep noemen. De oliën en boters gaan een verzepingsproces aan en van de chemische toevoeging blijft geen residu over. Sterker nog, voor de productie van onze Bobba Bars voegen we eigenlijk teveel olie toe, waardoor er een superfat percentage ontstaat. Dit houdt in dat de olie niet volledig verzeept en dat deze oliën eigenlijk extra bijdragen aan de verzorgende werking van onze hondenzeep.  Het grote voordeel van deze methode, is dat de kwaliteiten van de natuurlijke oliën behouden blijft en dat er glycerine ontstaat. In een andere blog zal ik ingaan op de voordelen van glycerine.

Maar wat maakt nu eigenlijk dat – ondanks dat er een chemische reactie aan te pas komt – we spreken van natuurlijke zeep? Nou, eigenlijk heel simpel. De oliën, boters of vetten die gebruikt worden in het verzepingsproces, hebben een natuurlijke oorsprong. Aangezien de kwaliteiten van deze oliën, boters en vetten behouden blijven, is dit een goede keuze voor jouw hond! 

Ben je benieuwd naar de natuurlijke hondenzeep uit ons assortiment? Kijk dan hier

Laat een opmerking achter