Shampoo voor honden met huidproblemen - Bobba Bars

Shampoo voor honden met huidproblemen

Door Aldwin Boer op Jul 23, 2023

Helaas kunnen huidproblemen in principe bij alle honden voorkomen. Bij sommige rassen komen deze vaker voor dan bij anderen, maar voor alle honden die hier mee te maken krijgen, is dit natuurlijk ontzettend vervelend. Huidproblemen zijn vaak erg complex en kunnen veel uiteenlopende oorzaken hebben. Welke huidproblemen zijn er en wat kun je eraan doen?

Welke huidproblemen zijn er?

Verreweg het meest voorkomende huidprobleem is jeuk. Helaas is dit een veelvoorkomend probleem bij honden en kan vele oorzaken hebben. Dit maakt het moeilijker om hier iets aan te doen, maar gelukkig is er vaak een oplossing voor te vinden.

Naast jeuk, zijn er ook andere symptomen van huidproblemen:

  • Korsten
  • Huidschilfers
  • Roodheid
  • Onaangename geur
  • Infecties

Bron: Anicura

Mogelijke oorzaken

Huidproblemen – vooral als dit zich uit in jeuk – kunnen hele uiteenlopende oorzaken hebben. Er zijn heel veel middelen op de markt die kunnen helpen om de jeuk tijdelijk te verzachten, maar als de oorzaak intact blijft, zal de jeuk helaas vaak wel weer terugkomen. Daarom is het altijd aan te bevelen om samen met de dierenarts of specialist (bijvoorbeeld doorverwijzing naar een dermatoloog voor honden) te kijken naar daadwerkelijke veroorzaker van de huidproblemen.

Enkele oorzaken van huidproblemen bij honden:

  • Infecties (bacterieel of schimmelinfectie
  • Vlooien, teken of mijten
  • Allergieën
  • Ziekten of aandoeningen (Waaronder ziekte van Cushing, maar dit kunnen bijvoorbeeld ook aangeboren ziekten zijn)
  • Hormonale storingen

Jeuk kan ook worden veroorzaakt door andere factoren, bijvoorbeeld door stress. In dit geval is jeuk niet het probleem, maar het krabben is een manier waarop de hond stress uit.
Daarnaast kan jeuk ook tijdelijk voorkomen bij het verharen.

Verlichting

Gelukkig kunnen we je helpen je hond wat verlichting te geven bij deze problemen. Onze Bobba Bar Chamomile is bijvoorbeeld erg geschikt om de gevoelige huid te verzorgen en te kalmeren. Uiteraard neem je hiermee de oorzaak van de jeuk niet weg, maar je kunt je hond wel helpen, door de jeuk tijdelijk wat te stillen.

Heeft je hond een gevoelige huid en blijft deze gevoelig voor jeuk? Met de Bobba Bar Chamomile kun je er ook voor zorgen dat je tijdens de wasbeurt de huid goed blijft verzorgen. Zo stel je de gevoelige huid van je hond niet bloot aan potentieel irriterende ingrediënten, waardoor je hond opnieuw begint met krabben.

Gebruik van een juiste soapbar kan in deze gevallen veel voor je hond betekenen. Eerder schreven we een blog over alle voordelen van hondenzeep ten opzichte van traditionele hondenshampoos. Deze kun je hier lezen.

Reageert jouw hond goed op de kamille soapbar, maar wil je een soapbar met wat meer geur? Dan kun je het beste de Bobba Bar Lavender of Bobba Bar Rosemary proberen. Deze bevatten net wat meer essentiële olie, waardoor je deze sterker ruikt dan de Bobba Bar Chamomile. Ondanks dat het welzijn van de hond uiteraard voorop staat, is het wel zo fijn als de huidproblemen zich uiten in een sterke geur 😉.

Bij twijfel kun je altijd contact opnemen via de chatfunctie op onze website, per mail of via het contactformulier of via een DM op Instagram. We helpen je graag! 

Laat een opmerking achter