Hoe kan ik mijn hond voorbereiden op een fotoshoot? - Bobba Bars

Hoe kan ik mijn hond voorbereiden op een fotoshoot?

Door Aldwin Boer op Jul 03, 2023

Samen herinneringen maken en vastleggen, een mooie foto voor later of gewoon omdat je het leuk vindt? Foto’s van je trouwe viervoeter zijn waardevol.

Heb je binnenkort een fotoshoot gepland, denk je hierover na of wil je meer informatie verzamelen over hoe je jouw hond optimaal kunt voorbereiden voor een fotoshoot?
Lees dan zeker de volgende tips ter voorbereiding.

Een mooie plek

Misschien heb je zelf al wel een locatie in je hoofd en zoek je een fotograaf uit op beschikbaarheid of reistijd. Of heb je een fotograaf in je hoofd vanwege de persoonlijke stijl van de fotograaf? In beide gevallen kan het waardevol zijn om ook de input van de fotograaf te vragen als het aankomt op een keuze voor een locatie. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de fotograaf al ervaring heeft op deze plek (dat kan natuurlijk zowel positief als negatief zijn, in beide gevallen kan het slim zijn dit van tevoren te weten) of dat de fotograaf een plek weet waar jouw hond nét iets beter tot zijn of haar recht gaat komen.

Bespreek ook zeker in welke weersverwachtingen de shoot wel of niet door kan gaan. Misschien is het handig om voor de zekerheid een back-up locatie achter de hand te hebben, zeker als je heel graag op een bepaalde datum foto’s wilt laten maken. Zo kan het bijvoorbeeld te warm zijn op een open plek, maar misschien kunnen bijvoorbeeld bosfoto’s onder bepaalde omstandigheden makkelijker doorgaan. Goed om van tevoren te weten en te kijken of dit ook is wat je graag zou willen.

Is jouw hond snel onder de indruk van nieuwe plekken? Dan kan het slim zijn om de plek(ken) van tevoren al te bezoeken. Zo is de plek niet helemaal nieuw meer en heeft je hond de eerste prikkels van deze plek al kunnen verwerken.

Say cheese!

Natuurlijk wil je foto’s waar jouw hond ook leuk op kijkt, het liefst nog in de richting die je zelf voor ogen had. Het kan slim zijn om verschillende speeltjes of snacks mee te nemen waar jouw hond dol op is. Zo kun je de aandacht van jouw hond trekken én je hond belonen.

Uiteraard blijf je foto’s maken met een dier, het kan daardoor altijd gebeuren dat je hond niet zijn of haar beste dag heeft. Heb je een fotograaf uitgekozen die zich specialiseert in het maken van dierenfoto’s? Deze fotograaf zal zeker zijn of haar best doen om voldoende spontane foto’s te maken. Deze zijn vaak net zo leuk – of leuker – dan geposeerde foto’s.

Haren gekamd & mooiste halsband uit de kast gehaald?

Uiteraard wil je dat je hond op de foto zo mooi mogelijk tot zijn of haar recht komt.
Was je hond enkele dagen van tevoren met een fijne soapbar, zodat de vacht van je hond op de dag van de fotoshoot mooi glimt. Sommige honden lijken na een wasbeurt extra te verharen, dit komt vaak omdat de losse vacht dan extra zichtbaar wordt. De vacht van je hond komt beter tot zijn recht als je een paar dagen tussen de fotoshoot en de wasbeurt hebt zitten.
Het kan helpen om je hond op de dag van de shoot een goede borstelbeurt te geven, zodat je hond op zijn of haar paasbest verschijnt. Houdt hierbij wel rekening met het vachttype van je hond en eventueel de borstel die je kiest.

Eventueel kun je de borstel ook meenemen naar de locatie van de fotoshoot, dan kun je last minute nog wat wilde haren netjes maken. Heeft jouw hond op locatie nog wat gedronken (bonustip: neem een flesje water mee)? Een handdoek kan ook handig zijn, zodat je een vieze snoet tussendoor even kunt schoonmaken.

Wil je na het lezen van deze tips ook een fijne soapbar aanschaffen om de vacht van jouw hond mooi te laten glimmen? Je shopt ze hier!

Fotograaf in gedachten?

Helemaal top, met deze tips gaan jullie ongetwijfeld prachtige foto’s maken!
Nog geen fotograaf op het oog? Hieronder kun je een aantal websites vinden van fotografen die ik kan aanbevelen:

Noord Nederland:
Banke Foto Avontuur

Midden Nederland:
Simondel Fotografie

Zuid Nederland:
FenTastic Moments Photography

Laat een opmerking achter