Waarom moet ik hondenzeep droog en koel bewaren? - Bobba Bars

Waarom moet ik hondenzeep droog en koel bewaren?

Door Aldwin Boer op Oct 30, 2023

Natuurlijke hondenzeep bevat enkel natuurlijke ingrediënten. Het advies voor de hondenzeep is daarom om deze droog & koel te bewaren.

In deze blog leg ik je uit waarom er op onze wikkels staat dat je de hondenzeep droog en koel moet bewaren.

Kwetsbare hondenzeep?

Onze hondenzeep is van hoge kwaliteit en daardoor kan deze over het algemeen wel tegen een stootje. Deze adviezen zijn dan ook met name bedoeld om het meest optimale resultaat uit de soapbars te krijgen. Door op een zorgvuldige manier met de producten om te gaan, kan de soapbar tot wel een aantal wasbeurten extra mee!

Waarom droog bewaren?

Hondenshampoo wordt over het algemeen verpakt in een plastic fles, in tegenstelling tot onze soapbars. Wanneer je een soapbar in een vochtige omgeving bewaart, kan het op den duur zijn dat de bovenste laag van de soapbar zacht wordt. Wanneer je je soapbar in een droge omgeving bewaart, heeft dit een positief effect op de levensduur van de hondenzeep.

De ideale plek

Onze hondenzeep is een natuurproduct, gemaakt met natuurlijke oliën. Om de kwaliteit van de soapbars te behouden, kun je deze het beste droog en koel bewaren. Een ideale plek hiervoor is om de producten in een (dichte) kast te bewaren, zodat de soapbars ook niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.
Wanneer je de soapbars in de volle zon bewaard, kunnen deze na verloop van tijd uitdrogen of scheuren. De soapbars zijn dan nog prima te gebruiken, dit heeft geen effect op het reinigend vermogen van de producten.  

Wat gebeurt er in een vochtige omgeving?

In een vochtige omgeving kan er condens op de hondenzeep terechtkomen. Deze condens zorgt ervoor dat de bovenste laag van de soapbar nat blijft, waardoor je na verloop van tijd zult merken dat de soapbar zachter wordt. Je Bobba Bar gaat op deze manier simpelweg minder lang mee.

Onze soapbars worden gemaakt met de cold process methode. Door het gebruik van deze methode, gaat deze soapbar eigenlijk niet “zweten”, wat bij het gebruik van gietzeep wel kan voorkomen.
In dit geval lijkt een soapbar een soort zweetdruppeltjes aan de oppervlakte te krijgen en wordt de bovenste laag plakkerig. Een groot voordeel van onze soapbars ten opzichte van andere hondenzeep, is dat je hier dus geen last van zult krijgen.

In een vochtige omgeving kan de geur van de soapbar wat vervliegen. Je zult merken dat je de soapbar bijna niet meer ruikt. Vaak komt de geur weer terug wanneer je de soapbar weer gebruikt.

Andere tips om de levensduur van de soapbars te verlengen.

Naast droog en koel bewaren, zijn er nog een aantal andere dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je soapbar langer meegaat.

Gebruik je een zeepzakje? Laat de soapbar en het zeepzakje na gebruik apart van elkaar goed drogen. Wanneer beide weer droog zijn, kun je het zeepzakje gebruiken om de soapbar in te bewaren.

Belangrijk voor de levensduur van je soapbar, is dat de soapbar na gebruik aan de lucht wordt blootgesteld en kan blijven “ademen”. Door het gebruik van een speciaal zeepbakje, wordt een groter deel van de soapbar blootgesteld aan de lucht. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je soapbar na gebruik goed kan opdrogen en daarmee telkens tussen wasbeurten door weer volledig kan uitharden.

Waar bewaar jij jouw soapbar?

Laat een opmerking achter