Welke hondenshampoo voor puppy’s? - Bobba Bars

Welke hondenshampoo voor puppy’s?

Door Aldwin Boer op Jul 09, 2023

Misschien heb je net een pup in huis, of ben je op zoek naar een leuk cadeau voor iemand die net een puppy verwacht? In deze blog lees je meer informatie over een geschikte hondenshampoo voor puppy’s!

Waarom zou ik mijn pup wassen?

Puppy’s ontdekken de wereld op alle mogelijke manieren. Hier hoort ook een lekkere rol door de modder (bleef het alleen maar bij modder..) of spelen met andere honden bij. Je pup kan hierbij dus lekker vies worden, misschien wil je liever niet dat je pup dit mee naar binnen neemt.
Ook wil je de vacht van je pup goed verzorgen en een mooie basis leggen voor later. Het kan daarom slim zijn om al op jongere leeftijd je pup kennis te laten maken met wassen, zeker als je pup een vacht heeft die veel verzorging vergt.

Doorbijten of rustig opbouwen?

Zoals bij alles, is het slim om je puppy spelenderwijs kennis te laten maken met het wassen. Het grote voordeel van puppy’s is dat ze initieel minder angst kennen dan de meeste volwassen honden. Over het algemeen zijn ze initieel enthousiast over nieuwe ervaringen, pas door trial en error leren ze af wat niet leuk is. Dit is natuurlijk wel gegeneraliseerd, kijk vooral naar het gedrag van jouw pup. Door jouw pup spelenderwijs kennis te laten maken met wassen, kan je erg helpen bij de vachtverzorging op latere leeftijd. Het kan slim zijn om het wassen rustig op te bouwen. Was bijvoorbeeld eerst de pootjes of borst van je pup, voordat je je hele puppy natmaakt en van top tot teen in bad wilt doen. Een portie geduld is hierbij wel enigszins noodzakelijk, maar door het als spelletje te zien en je pup vooral te belonen voor gewenst gedrag, bouw je een mooie basis op voor de rest van het leven van jouw hond.

Welke shampoo kies ik?

Het mooie van onze soapbars is, dat je deze ook voor puppy’s kunt gebruiken. Het verschil tussen reguliere puppyshampoo en normale hondenshampoo is dat de puppyshampoo over het algemeen hypoallergeen is. Puppy’s hebben over het algemeen een gevoelige huid, waardoor het gebruik van onze soapbars ideaal is. Je shopt ze hier.

Over het algemeen raden wij aan om te beginnen met de Bobba Bar Chamomile. Deze is zowel qua geur als qua werking de meest zachte soapbar uit ons assortiment. Zo kan je pup rustig wennen aan gewassen worden, zonder dat deze een (voor de neus van je pup) heftige geur achterlaat. Wanneer je merkt dat je pup goed reageert op het wassen, de soapbars en je toch iets zoekt met wat meer geur, kun je ook kiezen voor de Bobba Bar Lavender of Bobba Bar Rosemary.

Concentratieboog

Waarschijnlijk weet je dit wel, maar een pup is over het algemeen vrij snel afgeleid. Is jouw pup toe aan een wasbeurt? Voorbereiding is key! Je kunt het je pup niet kwalijk nemen dat hij of zij niet heel lang bij de les kan blijven. Met onze soapbars kun je over het algemeen snel werken, maar het kan ontzettend helpen om bijvoorbeeld je soapbar, washandje of zeepzakje, handdoek en badjas al klaar te hebben liggen. Houdt in ieder geval rekening met de spanningsboog van je pup, zo wordt het badderen snel een positieve ervaring.

Afleiding please!

Een likmat met puppyproof vulling kan een ideale manier zijn om je pup af te leiden tijdens het wassen. Je kunt deze bijvoorbeeld shoppen bij Arko’s Wereld of By Marley. Tip: kies er een met een zuignap, deze kun je vastplakken aan de wasbak, bad of douche! Vul de likmat met een snack die jouw pup het einde vindt, dan is wassen ineens een heel stuk leuker! 

 

Je kunt uiteraard altijd bij ons terecht met vragen over soapbars voor jouw pup - we helpen je graag! 

Laat een opmerking achter