De Voordelen van Vachtspray voor honden

De Voordelen van Vachtspray voor honden

Door Aldwin Boer op Mar 17, 2024

Een glanzende en gezonde vacht is meer dan alleen een teken van gezondheid bij honden. Wist je dat dit ook kan bijdragen aan het welzijn en zelfs het humeur van jouw hond?  

Vachtverzorging is daarom vanzelfsprekend erg belangrijk. Regelmatig borstelen en wassen (hoe vaak hangt af van het vachttype) is daarbij noodzakelijk. Het gebruik van een vachtspray kan hierbij een groot verschil maken. In deze blog lees je drie voordelen van vachtspray.

Anti-klit eigenschappen

Honden, vooral die met langere, krullende of dikkere vachten, kunnen snel last krijgen van kliten. Deze kunnen niet alleen ongemak veroorzaken, maar ook pijnlijk zijn voor de hond tijdens het borstelen. Een vachtspray met anti-klit eigenschappen kan hierbij van onschatbare waarde zijn. Door de spray regelmatig op de vacht aan te brengen, klit de vacht minder makkelijk. Ook worden klitten losser en gemakkelijker te verwijderen, wat het borstelproces minder pijnlijk en stressvol maakt voor zowel de hond als de eigenaar. Bovendien helpt het voorkomen van klitten ook bij het verminderen van haarbreuk en beschadiging van de vacht, wat kan leiden tot een gezondere en glanzendere vacht op de lange termijn.

Opfrissen tussen wasbeurten door

 Het wassen van een hond is niet altijd een eenvoudige taak, vooral niet als je hond een hekel heeft aan water of het weer niet meewerkt. Bovendien kan te frequent wassen de natuurlijke oliën van de huid van de hond wegwassen, waardoor de vacht droog en broos wordt (dit vooral als je wast met hondenshampoo, met hondenzeep heb je hier minder snel last van). Hier komt vachtspray goed van pas.

Het gebruik van een opfrissende vachtspray tussen wasbeurten door kan helpen om ongewenste geuren te neutraliseren en de vacht van je hond een frisse geur te geven. Daarnaast kan het ook helpen bij het verwijderen van vuil en stof dat zich gedurende de dag heeft opgehoopt, waardoor je hond er altijd verzorgd uitziet, zelfs zonder regelmatig te hoeven baden.

Verzorging van de vacht

Een gezonde vacht begint bij goede verzorging, en vachtspray kan hier zeker aan bijdragen.Naast het ontwarren van klitten en het opfrissen van de vacht, kunnen veel vachtsprays ook actieve ingrediënten bevatten die de vacht voeden en hydrateren.

Dit is vooral gunstig voor honden met een droge of gevoelige huid, omdat het kan helpen om jeuk en irritatie te verminderen. Door regelmatig een vachtspray te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat de vacht van je hond er op zijn best uitziet en aanvoelt, en tegelijkertijd bijdragen aan zijn algehele welzijn.

Bobba Bars vachtspray

Onze vachtspray is samengesteld met enkel natuurlijke ingrediënten die helpen bij het verzorgen van de vacht.
Je kunt de vachtspray bestellen in de geuren lavendel of fresh melon, of juist kiezen voor een geurloze variant. Of je de vachtspray enkel gebruikt als opfrisser, als anti-klit of als leave-in conditioner, met de Bobba Bars vachtspray biedt je jouw hond altijd goede verzorging.  

Laat een opmerking achter