BOBBA BARS

Potenbalsem

Hondenpootjes kun je extra verzorgen met potenbalsem.
Wat is potenbalsem, wat doet het en hoe gebruik je het?

Waarom potenbalsem?

Hondenpoten worden het hele jaar door blootgesteld aan alle (weers)omstandigheden.

Dit kan tot gevolg hebben dat de kussentjes droog, schraal of ruw worden.

Hierdoor kunnen de kussentjes gaan kloven, wat oncomfortabel of zelfs pijnlijk kan zijn voor jouw hond.

Potenbalsem helpt met het verzorgen van hondenpootjes, waardoor de kussentjes zacht en soepel blijven.

Wat is potenbalsem?

Onze Bobba Bars Potenbalsem is een balsem op basis van natuurlijke ingrediënten. Met onze potenbalsem kun je jouw hond ondersteunen in het zacht en soepel houden van de kussentjes.

We hebben gekozen voor een voedende balsem, die ook lik-veilig is als jouw hond even wil proeven.

Wat doet potenbalsem?

Potenbalsem houdt de kussentjes van jouw hond het hele jaar in optimale conditie. In de winter helpt het de hondenpoten te beschermen tegen allerlei omstandigheden, zoals sneeuw, ijzel en strooizout. In de zomer helpt het de kussentjes te beschermen tegen onder andere heet asfalt of hete stoepen.Eigenlijk kun je de potenbalsem het hele jaar door gebruiken, ook na een lange wandeling of bijvoorbeeld een vakantie naar een rotsachtig gebied kun je de potenbalsem gebruiken om de pootjes extra liefde te geven.

Bobba Bars - Potenbalsem - Bobba Bars

Bobba Bars

Hoe gebruik je potenbalsem?

Je kunt potenbalsem op verschillende manieren gebruiken. Is het de eerste keer dat je potenbalsem gaat gebruiken? Laat je hond dan rustig wennen aan het insmeren. Sommige honden vinden het een heerlijke massage, andere honden vinden het nog een beetje gek.

Potenbalsem kun je heel dun smeren. Zijn de kussentjes aan wat extra liefde toe? Het heeft de voorkeur om meerdere keren dun te smeren, dan in één keer een dikke laag.

Neem een klein beetje potenbalsem uit het potje (eventueel kun je dit met een theelepeltje of je nagel een beetje uit het potje scoopen). Eventueel kun je dit tussen je handen verwarmen, zodat de balsem iets zachter wordt. Daarna kun je deze zachtjes aanbrengen op de kussentjes en tussen de tenen van jouw hond. De potenbalsem is het makkelijkste aan te brengen wanneer jouw hond op de grond ligt. Heb je wat te veel gebruikt? Je veegt dit makkelijk weg met een doekje. Laat de potenbalsem even intrekken, het makkelijkste is als je hond hierbij blijft liggen. Enkele minuten is hiervoor over het algemeen voldoende.

Wanneer je voor het eerst potenbalsem gebruikt, kun je dit het beste voor een wandeling doen. Zo kan je hond de overtollige potenbalsem tijdens de wandeling kwijtraken.

Zijn de kussentjes van jouw hond ernstig gaan kloven? Eventueel kun je de potenbalsem meerdere keren per dag aanbrengen.
Sommige baasjes gebruiken de potenbalsem dagelijks, andere alleen voor noodgevallen. Beide is mogelijk. Kijk hierbij vooral naar de situatie van jouw hond.

Natuurlijke ingrediënten

Bij Bobba Bars gebruiken we alleen ingrediënten die van toegevoegde waarde zijn voor jouw hond. Zo gebruiken we alleen natuurlijke ingrediënten voor onze potenbalsem. Onze potenbalsem bestaat uit een gebalanceerd recept met maar 4 ingrediënten – deze bevatten alle eigenschappen die je nodig hebt voor optimale verzorging.
Eventueel is onze potenbalsem ook te gebruiken op de neus van jouw hond.

Verder gebruiken we een aluminium blikje dat uitermate geschikt is voor hergebruik. Is de potenbalsem op? Je kunt het blikje schoonmaken en makkelijk hergebruiken voor het meenemen van verzorgingsproducten op vakantie.